روش های کاهش چربی شکم بعد از ۵۰ سالگی
با بالا رفتن سن، تمایل به افزایش وزن و جمع شدن چربی در بدن به دلایل مختلفی افزایش مییابد. این تغییرات به عوامل هورمونی، تغییرات در سوختوساز بدن، و تغییر در سبک زندگی مرتبط هستند. در زیر به برخی از دلایل اصلی افزایش وزن و چربی با افزایش سن اشاره و بعد به روش های کاهش چربی شکم بعد از 50 سالگی، میپردازیم.
شما میتوانید برای کاهش چربی، از شکمبند طبی استفاده کنید. شکمبند های طبی به صورتی طراحی شدهاند که با حفظ حرارت بدن در ناحیه شکم و پهلو، بدن را برای خنک کردن این نواحی به تعریق بیشتر تحریک مینماید. این کار به بدن اجازه میدهد از طریق فرآیند طبیعی چربی سوزی یعنی تعریق، کالری بیشتری بسوزاند و روند کاهش وزن شما را سریعتر نماید.
شکمبند طبی چیست؟
شکمبند طبی یک وسیلهی پزشکی است که برای فراهم کردن حمایت و فشار به ناحیه شکمی و گاهی اوقات کمر، استفاده میشود.
شکمبند ها معمولا به منظور خاصی طراحی شده اند؛ از جمله کمک به روند بهبودی پس از جراحی های مختلف، مثل جراحی های شکمی، سزارین، یا عمل های جراحی بر روی کمر. همچنین در دوره های نقاهت پس از زایمان یا برای کاهش درد ناشی از برخی شرایط پزشکی مانند کمردرد، و دیگر مشکلات مرتبط با ناحیه شکم و کمر مورد استفاده قرار میگیرد.
تاثیر شکمبند در لاغری زمانی نشان داده میشود که در کنار استفاده از این وسیله به صورت جدی ورزش کرده و محدودیت های غذایی داشته باشید.
برخی از دلایل اصلی افزایش وزن و چربی با افزایش سن
کاهش سرعت متابولیسم
با افزایش سن، سرعت متابولیسم بدن کاهش مییابد. “به فرآیندی که طی آن غذا و نوشیدنی خورده شده به انرژی مورد نیاز بدن تبدیل میشود متابولیسم میگویند. هر چقدر متابولیسم سریعتر باشد، بدن شما به کالری بیشتری نیاز دارد. درنتیجه، بدون اینکه وزنتان بالا برود میتوانید مقدار زیادی غذا بخورید” این به این معناست که بدن کالریها را کندتر میسوزاند. علت اصلی این امر کاهش توده عضلانی است که با افزایش سن رخ میدهد، چون که عضلات سوزاننده کالری نسبت به چربی، بیشتر هستند.
تغییرات هورمونی
زنان در دوران یائسگی و مردان در دوران آندروپوز (یائسگی مردانه که به آن آندروپوز هم گفته میشود، با تغییرات هورمونی، فیزیولوژیک و شیمیایی آغاز می شود که معمولا در تمام مردان بین سنین 40 تا 55 سالگی رخ میدهد. این تغییرات بر تمام جنبه های زندگی یک مرد تاثیر میگذارد.) تغییرات هورمونی را تجربه میکنند که میتواند به افزایش وزن منجر شود. برای مثال، کاهش سطح استروژن در زنان میتواند باعث تجمع بیشتر چربی در ناحیه شکم شود.
کاهش فعالیت بدنی
با افزایش سن، فعالیت بدنی ممکن است به دلایل مختلفی مثل مشکلات سلامتی، درد مفاصل، یا کمبود انگیزه، کاهش یابد. با کاهش فعالیت، بدن کالری کمتری میسوزاند و ممکن است به افزایش وزن منجر شود.
تغییرات در عادت های خوراکی
با بالا رفتن سن، عادت های غذایی هم ممکن است تغییر کنند و افراد، بیشتر به سمت غذاهای فرآوری شده یا غنی از کالری بروند که این قضیه میتواند به افزایش وزن منجر شود.
کاهش خواب
مشکلات خواب مانند بیخوابی با افزایش سن شایعتر میشوند. کمبود خواب میتواند تأثیر نه چندان خوبی بر هورمون های تنظیم کننده اشتها داشته باشد و به افزایش وزن منجر شود.
تاثیر دارو ها
بعضی از داروها که با افزایش سن ممکن است نیاز به مصرف آن ها شود، میتوانند باعث افزایش وزن شوند. این داروها ممکن است شامل داروهایی برای درمان فشار خون بالا، دیابت و افسردگی باشند.
برای مقابله کردن با این تغییرات، توصیه میشود که افراد مسن یک سبک زندگی سالم شامل رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس، خواب کافی و مراقبتهای پزشکی را دنبال کنند. در صورتی که لازم بود، مشاوره با متخصصین سلامت هم میتواند کمک کننده باشد.
روش های کاهش چربی شکم بعد از 50 سالگی
تغذیه سالم و متعادل
کاهش کالری: برای کاهش وزن، مصرف کمتر کالری نسبت به میزانی که بدن میسوزاند ضروری است.
مصرف پروتئین: افزایش مصرف پروتئین میتواند به حفظ توده عضلانی و افزایش سوختوساز کمک کند.
افزایش فیبر: مصرف کردن بالای فیبر، به خصوص فیبرهای محلول، با کاهش چربی در بدن مرتبط است. منابع خوب فیبر شامل سبزیجات، میوه ها، حبوبات و غلات کامل، میشود.
چربی های سالم: ادغام چربی های سالم مانند امگا-۳ (ماهی، گردو) و چربی های غیراشباع (زیتون، آووکادو)
ورزش و فعالیت بدنی
ترکیبی از تمرینات قدرتی و هوازی: تمرینات قدرتی برای حفظ و افزایش توده عضلانی و تمرینات هوازی برای سوزاندن کالری.
تمرینات انعطافپذیری و تعادلی: مانند یوگا و تای چی برای بهبود انعطاف پذیری و تعادل، کاهش خطر آسیب دیدگی. “تای چی چوان به معنی مشت زنی برتر نهایی، یکی از سیستم های نرم و درونی هنر رزمی کونگ فو است. این هنر رزمی، یکی از محبوبترین روشهای هنر رزمی در چین و کل جهان است و برای بهبود سلامتی، افزایش طول عمر و آرامش روحی انجام میشود.”
شکم بندهای طبی: استفاده از شکم بندهای طبی در طول ورزش، باعث تعریق بیشتر و از بین رفتن چربی نواحی شکم و پهلو میشوند.
تمرینات تقویتی عضلات شکم و کمر را به طور منظم انجام دهید.
تمرینات تنفس را به برنامه ورزشیتان اضافه کنید.
مدیریت استرس
استرس میتواند باعث افزایش وزن شود، پس مدیریت استرس از طریق مدیتیشن، تنفس عمیق، یوگا، و فعالیتهای آرامش بخش، بسیار مهم است.
خواب کافی
کسب حداقل ۷ تا ۸ ساعت خواب باکیفیت در شبانه روز به حفظ تعادل هورمونی و جلوگیری از افزایش وزن کمک میکند.
مصرف کمترالکل و شکر
کم کردن مصرف الکل و شکر های افزوده، برای جلوگیری از دریافت کالری اضافه و ترویج سلامت، ضروری است.
مراقبت های پزشکی
انجام آزمایشهای دورهای برای بررسی وضعیت هورمونها، قندخون، و سایر شرایط مرتبط با سن، میتواند به شناسایی و مدیریت موانع کاهش وزن کمک کند. یک متخصص میتواند آزمایشاتی را برای رد کردن هرگونه بیماری زمینهای مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک یا مشکلات تیروئید، انجام دهد.
هیدراتاسیون مناسب
“در پزشکی هیدراتاسیون یعنی رساندن مایع (آب) به بدن فردی که دچار اتلاف زیاد مایعات شده است” نوشیدن آب کافی نه تنها برای سلامت بدن مفید است، بلکه میتواند به کنترل کردن اشتها و کاهش مصرف کالری کمک کند.
اجتماعی بودن و حمایت
شرکت کردن در فعالیتهای گروهی، پیدا کردن شریک ورزشی یا حمایت از دوستان و خانواده میتواند در حفظ انگیزه برای رسیدن به اهداف سلامتی مفید باشد.
استفاده از شکمبند طبی
برای داشتن نتایج بهتر ناشی از بستن شکمبند، رعایت موارد زیر مهم است:
انتخاب شکمبند مناسب: در ابتدا باید یک شکمبند مناسب برای خود انتخاب کنید. اندازه و نوع شکمبند باید با اندازه و نیاز شما هماهنگ باشد.
ارتباط با پزشک: اگر مشکلات جسمی دارید یا قبلاً جراحی شکم یا کمر داشتهاید، قبل از استفاده از شکمبند با پزشک خود مشورت کنید.
پوشیدن به صورت صحیح: شکمبند را به صورت صحیح پوشیده و تنظیم کنید. بیشتر شکمبندها دارای بندهای تنظیمی هستند که باید به دور شکم و کمر بپیچید تا فشار مناسب را ایجاد کنند. باید مطمئن شوید که شکمبند خیلی تنگ نیست و نفس کشیدن شما را دچار مشکل نمیکند.
مدت زمان استفاده: شکمبند را برای مدت زمان محدودی استفاده کنید. معمولاً توصیه میشود آن را به مدت چند ساعت در روز بپوشید و بعد به پوست و عضلات برای تنفس فرصت بدهید.
توجه به علائم ناشی از استفاده: اگر هرگونه عارضه یا علائم نامطلوب ناشی از استفاده از شکمبند را تجربه کردید (مثل درد، سرگیجه، تنگی نفس و…)، در اولین فرصت، شکمبند را باز کنید.
رعایت بهداشت شخصی: شکمبند را به منظور حفظ بهداشت شخصی به طور مرتب، شستشو دهید تا از تجمع عرق و باکتری جلوگیری کنید.
نکات مهمی که هنگام خرید شکمبند، مهم است به آنها توجه کنید:
توجه به سایز
قبل از خرید شکمبند های طبی، مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید، دقت در سایز آن می باشد. سایز شکمبند، نباید دقیقا سایز خودتان باشد و نه کوچک تر از آن. بزرگتر بودن شکمبند باعث میشود که کارایی آن به صفر برسد و کوچکتر بودن آن نیز باعث بروز چین و چروک و آسیب به پوست میشود.
جنس شکمبند
یکی از موارد مهم دیگر هنگام خرید شکمبند، توجه به جنس شکمبند است. سعی کنید جنس باکیفیتی را خریداری کنید، چون این شکمبند ها معمولا برای بسته شدن نیاز به فشار زیادی دارند و امکان پارگی آنها وجود دارد.
قابل شست و شو بودن
هنگام خرید حتما به این موضوع توجه کنید که شکمبند مورد نظرتان قابل شست و شو است یا خیر؟ سعی کنید شکمبندی که خریداری میکنید قابلیت شست و شو داشته باشد. چون گنها به دلیل برخورد مستقیم با پوست، دچار تعریق میشوند و به مرور زمان آلوده خواهند شد.
شکمبند طبی، با ایجاد فشار در ناحیه شکم میتواند به تغییر سایز و لاغری شما کمک کند. با این حال، باید توجه داشته باشید که استفاده از شکمبند به تنهایی نمیتواند به کاهش وزن دائمی یا تناسب اندام دائمی کمک کند. برای رسیدن به تناسب اندام دائمی، نیاز به ترکیب استفاده از آن با رژیم غذایی سالم و فعالیت ورزشی منظم دارید، به همین دلیل تاثیرات شکمبند بین افراد مختلف، متفاوت است.
اولین دیدگاه را ثبت کنید